Van der Reest Advies

Nieuws

Brouwerseiland nu echt van de baan

Brouwerseiland nu echt van de baan

Brouwerseiland definitief afgeschoten door gemeenteraad. De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland heeft de politieke steun voor het luxe huisjespark Brouwerseiland ingetrokken. Een motie met deze strekking die werd ingediend door de coalitiepartijen is donderdagavond aangenomen. Hiermee is de kans dat Brouwerseiland ooit nog doorgaat nihil.

De Raad van State (RvS) haalde vorige week al een dikke streep door het plan om een huisjespark aan de Brouwersdam in het Grevelingenmeer te bouwen. En vanavond deed de Schouwse politiek daar nog een schepje bovenop. Een meerderheid in de gemeenteraad stemde voor een motie om niet meer door te gaan met Brouwerseiland. Die motie was ingediend door coalitiepartijen Leefbaar Schouwen-Duiveland (LSD), CDA, SGP, CU en GroenLinks. Verder stemde de PvdA voor.

'Liever geen motie'
Wethouder Jacqueline van den Burg (LSD) ontraadde de motie in te dienen. Ze zei dat er naast de politieke werkelijkheid een juridische werkelijkheid is. De uitspraak van de RvS van vorige week wordt op het gemeentehuis in Schouwen-Duiveland nog grondig bestudeerd. "We willen eerst alle consequenties in beeld hebben," aldus de wethouder. Maar er werd dus toch gestemd over de motie.

Nieuwe regels
Hiermee lijkt plan om meer dan 300 luxe vakantiewoningen te bouwen op dertien opgespoten eilandjes in het Grevelingenmeer -ook wel het Zeeuwse Dubai genoemd- echt definitief van de baan. Na de uitspraak van de Raad van State was er nog een heel kleine kans dat het plan na aanpassingen wél door zou kunnen gaan. Maar zonder politieke steun is Brouwerseiland geen zogeheten pijplijnproject meer en zou het helemaal opnieuw moeten worden ingediend. Dan zouden de afspraken in de nieuwe Kustvisie leidend worden en in die visie is bouwen van een vakantiepark op de Brouwersdam uitgesloten."

Bron omroep Zeeland: https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/112816/Brouwerseiland-definitief-afgeschoten-door-gemeenteraad

 

< Terug

Geplaatst in: Van der Reest Advies
Vorige artikel Gewonnen! Brouwerseiland mag niet worden aangelegd
Volgende artikel Veel Nederlanders niet op vakantie om financiële redenen
Print