Van der Reest Advies

Nieuws

Escaperoom Bunker 83

Escaperoom Bunker 83

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is  heeft er een nieuwe attractie bij. 5 april is de escaperoom ‘Bunker 83’ geopend in Soesterberg. De escaperoom brengt de bezoekers terug naar 1983 en laat hen de dreiging van de Koude Oorlog voelen.
 
Bunker 83, het spel
Aan de oostgrens staat de Sovjet-Unie met een enorme legermacht klaar om binnen te vallen. Tegelijkertijd mobiliseren de Amerikanen zich op strategische locaties in Europa. Er is maar weinig nodig om de strategie van Mutual Assured Destruction te activeren: een aanvalsketen die resulteert in vernietiging van zowel aanvaller als verdediger. Totale wereldvernietiging. In teams van 6 tot 14 personen stap je binnen in een Russische of Amerikaanse atoombunker van waaruit nucleaire raketten kunnen worden afgevuurd. Kies je voor de Ops Room, waar hard gewerkt wordt om de systemen te onderhouden? Of voel jij je meer thuis in de War Room, waar de hersenen kraken en strategische posities ingenomen moeten worden? Ongeacht je keuze moet je als één team functioneren en de vijand voor blijven!
Een alarmsignaal schalt door Bunker 83. Het is Defcon 1, we worden aangevallen! Koortsachtig overleg je met je team en probeer je de lanceercodes in te voeren. Wat is jullie reactie? Is de dreiging wel echt? Moeten we onze raketten lanceren of is er nog een escape? Anders dan in de meeste escaperooms is ontsnappen uit Bunker 83 er niet bij, immers, onder dreiging van totale wereldvernietiging is vluchten zinloos.

Koude Oorlog
In 2019 besteedt het NMM aandacht aan de Koude Oorlog. Eerder dit jaar werd de tentoonstelling ‘Als de Russen komen’ geopend, en organiseerde het NMM een reünie voor oud-dienstplichtigen.

meer informatie: www.nmm.nl en www.bunker83.nl

 

 

< Terug

Geplaatst in: Diversen
Vorige artikel De Keukenhof: het fleurigste dagje uit!
Volgende artikel Huisjes De Eemhof in de verkoop
Print