Van der Reest Advies

Nieuws

EuroParcs neemt Droomparken over

EuroParcs neemt Droomparken over

Met de overname hoopt EuroParcs sneller door te groeien in binnen- en buitenland. Dat gebeurd onder de vleugels van private-equityhuis Waterland, dat vorig jaar een belang in het bedrijf nam.

Droomparken en EuroParcs focussen zich beide niet alleen op de verhuur, maar ook op de verkoop van vakantiewoningen, die onder particuliere beleggers gewild zijn vanwege de lage rentestand en fraaie rendementsverwachtingen. ‘EuroParcs zocht bedrijven met een vergelijkbare identiteit,  en kwam bij ons uit’, aldus een woordvoerder van Droomparken, dat ook bekendheid geniet als hoofdsponsor van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord.
Benadrukt wordt dat geen sprake is van ‘een familieonderonsje’ bij de deal. Afscheid nemend grootaandeelhouder van Droomparken Hoevert Vos  is namelijk een oom van EuroParcs-eigenaren Wim Vos Junior, en diens broer Wouter. Hoevert werkte in het verleden samen met de vader van het duo, en stond al ‘enige tijd op afstand’ van de Droomparken-directie, aldus de woordvoerder. ‘We zijn heel trots dat de tweede generatie de  bedrijven samenbrengt’, zegt Wim Vos Junior. Onderhandelingen werden gedaan met externe adviseurs en het aanblijvend Droomparken-management.

De bundeling van de ondernemingen zorgt voor 10.000 vakantiehuisjes, verdeeld over 32 recreatieparken. 

Inspelen op andere vakantiebehoefte
Wim en Wouter Vos, van de directie van Europarcs zien groeikansen en nieuwe mogelijkheden in de Nederlandse vakantiemarkt: “Nederlanders gaan steeds vaker op een korte vakantie. bovendien doen ze dat in wisselende samenstellingen. Soms met familie, als stel, of soms weer met een vriendengroep. De verschillende achtergronden van vakantie vraagt om grotere diversiteit in het aanbod, en meer service.”

,,Met 32 resorts, een breder aanbod aan verblijfsaccommodaties en een uitstekend toekomstperspectief is de nieuwe organisatie na de overname niet alleen goed toegerust voor de uitdagingen die wachten, maar kan het ook beter inspelen op de groeikansen die de snel veranderende huurmarkt biedt”, stellen zowel Wim en Wouter Vos als Andries Bruil.  ,,Daar komt nog bij dat uit milieuoogpunt en de coronapandemie Nederlanders ervaren hoe mooi en divers een vakantie in Nederland kan zien. De trend om vaker te kiezen voor eigen land is naar de visie van zowel EuroParcs als DroomParken niet tijdelijk maar structureel.”  

Andere recente overnames / participaties:
2 juni 2020: EuroParcs participeert in twee parken in Limburg (Panorama camping Gulperberg) en Belgie (Glampingresort Hoge Kempen)
1 mei 2020: EuroParcs neemt vakantiepark (Laag Kanje) in provincie Utrecht over
5 februari 2020: EuroParcs opent Resort Kaatsheuvel
12 augustus 2019: EuroParcs neemt camping (Op den Drul) in Noord-Brabant over

 

< Terug

Vorige artikel Verwarring en woede in de recreatiesector
Volgende artikel Klaar voor de toekomst na Corona?
Print