Van der Reest Advies

Nieuws

Heb jij een eigen aardgasnet op je bedrijf ?

Heb jij een eigen aardgasnet op je bedrijf ?

Recreatieondernemers die een aardgasnet beheren op hun terrein kunnen benaderd worden door de Toezichthouder op de Gaswet, Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). 
Aardgasnetten op recreatiebedrijven waarop zelfstandige WOZ-objecten zijn aangesloten (vakantiebungalows/chalets op eigen -uitgeponde- grond, dus niet op huurgrond), moeten volgens de Gaswet eigenlijk worden beheerd door de regionale beheerder van het aardgasnet. Aardgasnetten op recreatieterreinen die door recreatieondernemers worden beheerd en waarop dus WOZ-objecten zijn aangesloten, zijn -net als elektriciteitsnetten op recreatieterreinen- eigenlijk illegaal, maar worden wel gedoogd door de Minister van Economische Zaken.

In een brief  aan recreatieondernemers vraagt het Staatstoezicht op de Mijnen om nadere informatie over de aard, omvang en kwaliteit van het aanwezige aardgasnet. De actie van deze toezichthouder is niet afgestemd met HISWA-RECRON, maar binnenkort is er een overleg met de toezichthouder op elektriciteitsnetten (de ACM) en zal deze actie ook worden besproken. 

Als jij ook een aardgasnet op je bedrijf hebt en je een brief hebt gekregen van het Staatstoezicht op de Mijnen, neem dan contact op met Hiswa - Recron via m.tap@hiswarecron.nl 

Bron: Hiswa-Recron  

< Terug

Geplaatst in: Diversen
Vorige artikel 2020: Daling van 43 procent in de toeristische bestedingen
Volgende artikel Uitbreiding camping Goorzicht
Print