Van der Reest Advies

Nieuws

Huisjes De Eemhof in de verkoop

Huisjes De Eemhof in de verkoop

Vakantieparkenuitbater Center Parcs gaat opnieuw vakantiehuisjes verkopen aan particuliere en professionele beleggers. Dit keer gaat het om de woningen van vakantiepark De Eemhof in Flevoland. De aankondiging volgt kort op de verkoop van Center Parcs in Zandvoort, dat op een paar woningen na is uitverkocht.

Circa 300 woningen van De Eemhof worden aan particuliere beleggers verkocht. De overige 351 vakantiewoningen, de parkvoorzieningen en het hotel worden verhandeld aan institutionele beleggers. De totale verkoopwaarde bedraagt 160 miljoen euro. Ruim een kwart van dat bedrag, zo’n 45 miljoen euro, wordt geïnvesteerd in de modernisering van de vakantiewoningen en voorzieningen.

Verkoop
De huisjes van De Eemhof gaan op 18 mei in de verkoop. Investeerders ontvangen over een periode van 15 jaar een geïndexeerde huuropbrengst van 4,75 procent. Ook wordt de mogelijkheid geboden om te profiteren van eventuele omzetgroei. Center Parcs blijft volledig verantwoordelijk voor de exploitatie, het beheer en onderhoud van het park.

Center Parcs start met slapen in de jungle
Center Parcs de Eemhof 2

Over Center Parcs
Met negen vestigingen in Nederland is Center Parcs een stabiele partij in ons land. Groei verwacht het bedrijf ook niet op onze bodem. Wel in het buitenland, zo zei ceo Mark Haak Wegmann eerder in een interview met MT.nl. Naast Eurodisney komt een park met ruim negenhonderd bungalows ter waarde van €500 miljoen. ‘Dit zijn luxere woningen en die kosten dus ook wat meer. Maar we zien in het huurgebruik dat steeds meer mensen kiezen voor luxere huisjes, dus daar spelen we op in.’  Ook in Belgie en Duitsland lopen projecten. ‘Alles bij elkaar investeert Center Parcs Europe de komende jaren tussen de 800 miljoen en een miljard euro om uit te breiden. Dit geld komt vooral uit de verkoop van vastgoed dat Center Parcs vervolgens weer terughuurt. CP wil ook tien parken in China openen. Gebeurt er in Nederland dan niets? Jawel. Het park in Zandvoort gaat voor €140 miljoen op de schop. Huisjes, zwembad – nieuwe wildwaterbaan – en het hotel worden onder handen genomen.

Bron: Missset Horeca

< Terug

Vorige artikel Escaperoom Bunker 83
Volgende artikel Gewonnen! Brouwerseiland mag niet worden aangelegd
Print