Van der Reest Advies

Nieuws

Landal Greenparks neemt Vakantiemakelaar over

Landal Greenparks neemt Vakantiemakelaar over
Landal Greenparks heeft Vakantiemakelaar overgenomen. Daarmee ontstaat de grootste bemiddelaar in verkoop van vakantiewoningen in Nederland. Vakantiemakelaar gebruikt deze stap om zich te ontwikkelen tot Europese speler.
 
Landal Greenparks heeft al een eigen makelaarsorganisatie voor de verkoop van vakantiewoningen in huis. . Beide bedrijven blijven zelfstandig opereren en omschrijven de krachtenbundeling als een strategische stap in de expansieplannen. Er is geen overnamebedrag bekendgemaakt.
 
Frank de Groot, directeur van Vakantiemakelaar, ziet de overname als een kans om de organisatie internationaal te laten groeien: "Landal was al een van onze grotere klanten met zo'n 25% van ons aanbod. Zij zijn een organisatie die de stap naar Europese expansie enkele jaren geleden al heeft ingezet. Wij willen die route graag volgen door ons ook actiever te richten op de Europese recreatieve vastgoedmarkt. Het is aan de ene kant een mooie uitdaging om de organisatie verder te laten groeien. Anderzijds biedt de overname ook continuïteit t.a.v. nieuwe projecten in onze portefeuille."
 
De markt voor vakantiewoningen
De markt voor vakantiewoningen in Nederland is gedurende de coronacrisis enorm gegroeid. Zowel Landal Makelaardij als Vakantiemakelaar noteerden een groei van 40% t.o.v. vorig jaar. De Groot: "In maart 2020, bij de start van de coronacrisis, leek de projectontwikkeling en verkoop even helemaal stil te vallen. In april zagen we in een keer een enorme ommezwaai in de markt. Sindsdien is de verkoop van vakantiewoningen enorm gestegen. Het is op dit moment een uitdaging om de verkoop in goede banen te leiden. Het helpt dat we net onze verkoopafdeling flink hadden geautomatiseerd. Ook komt er nu een krapte in de markt waardoor het zoeken naar nieuwe projecten (aanbod) een hogere prioriteit krijgt."
 
De verwachting is dat de markt de komende jaren blijft groeien en beide recreatiemakelaars hebben de ambitie om het grote marktbereik dat zij gezamenlijk hebben verder uit te bouwen. Het afgelopen jaar is al op een aantal vastgoedprojecten samengewerkt.
 
Groeiambities Landal
“Door de krachten te bundelen kunnen we de groei van onze portefeuille op het gebied van nieuwbouwprojecten versnellen en zijn we in staat om woningeigenaren te helpen bij hun aan- en verkoopproces van recreatiewoningen. Ook op internationaal gebied liggen er forse groeikansen. Er zijn dit jaar 17 nieuwe parken getekend, die onder het exclusieve Landal merk zullen gaan opereren, waarvoor grote belangstelling bestaat onder particuliere beleggers en investeerders in een tweede woning. De internationale groeiambitie van Landal GreenParks valt perfect samen met vakanties dicht bij huis, die naar verwachting de komende jaren zal aanhouden. Dit maakt dat investeerders grote interesse hebben in recreatievastgoed.” aldus Belinde Bakker, Director Development van Landal GreenParks.
 
Onafhankelijkheid kwijt?
Vakantiemakelaar had als familiebedrijf altijd een onafhankelijke positie in de markt. We vragen aan Frank de Groot of hij niet bang is dat er nu partijen afhaken omdat Landal nu het moederbedrijf is? De Groot: "De grote ketens, zoals Center Parcs, Roompot en EuroParcs/Droomparken hebben al een eigen makelaardij binnen de organisatie. Qurios is een grote klant voor ons. (25%) Die partij is recent overgenomen door Roompot. Wij doen vooral zaken met projectontwikkelaars en particuliere eigenaren van vakantiewoningen. Die zijn minder afhankelijk van een merk in de bungalowmarkt. Uit gesprekken met diverse grote partijen is al gebleken dat zij hun recreatief vastgoed ook in de toekomst bij ons onder zullen brengen. Wij blijven onafhankelijk oprereren en ik blijf ook persoonlijk betrokken bij het bedrijf en de interessante expansieplannen."
 
 

< Terug

Geplaatst in: Diversen
Vorige artikel Klaar voor de toekomst na Corana?
Volgende artikel Gefeliciteerd Camping De Helfterkamp !!!
Print