Van der Reest Advies

Nieuws

Nieuwe eigenaar voor Landal Greenparks

Landal GreenParks krijgt een nieuwe eigenaar. Het Amerikaanse moederbedrijf Wyndham Worldwide verkoopt de uitbater van vakantieparken en de rest van zijn Europese divisie aan de Amerikaanse investeerder Platinum Equity.
Met de deal is zo'n 1,3 miljard dollar gemoeid, omgerekend ruim 1 miljard euro. Samen met Landal GreenParks gaan ook merken als Novasol, Hoseasons, cottages.com en James Villa Holidays naar Platinum. Het is de bedoeling dat de hele transactie in het tweede kwartaal van dit jaar wordt afgerond.

Wyndham kondigde in augustus al aan zich in twee aparte ondernemingen te splitsen. Vervolgens is gekeken wat de beste optie zou zijn voor de Europese divisie. Bij dat proces is de directie van Landal GreenParks ook betrokken geweest.

Landal GreenParks exploiteert 86 parken in Nederland en landen als België, Duitsland, Zwitserland en Hongarije. Jaarlijks ontvangen die zo'n 2,8 miljoen gasten en die bezoekers brengen er ongeveer veertien miljoen overnachtingen door. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ongeveer drieduizend medewerkers.

< Terug

Vorige artikel Alle parken van Landal GreenParks nu Green Key gecertificeerd
Volgende artikel Nederlandse vakantiemarkt in 2017 flink gegroeid
Print