Van der Reest Advies

Nieuws

RECRON en HISWA onderzoeken nadere samenwerking

RECRON en HISWA onderzoeken nadere samenwerking

RECRON en HISWA Vereniging – brancheorganisatie voor de watersportindustrie – gaan de komende tijd onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor verregaande samenwerking. Beide brancheorganisaties gaan in hun zoektocht naar een toekomstbestendig perspectief, bekijken in hoeverre ze complementair aan elkaar kunnen zijn.

RECRON heeft een recente reorganisatie achter de rug en klimt uit een fase van krimp. Het nieuwe bestuur wil een frisse herstart maken en graag samenwerkingsverbanden op het gebied van leisure aangaan. De eerste gesprekken met het bestuur van HISWA hebben inmiddels plaatsgevonden en zijn positief verlopen. Cees Slager, voorzitter RECRON: “RECRON wil na een onrustige periode samen met HISWA naar een stabiele organisatie groeien waar leden nog meer voordeel van kunnen hebben. We hebben dan ook de intentie uitgesproken om te onderzoeken hoe we de groeiambities gezamenlijk vorm kunnen geven.”

HISWA Vereniging heeft naast grote afdelingen op het gebied van jachtbouw en handel, een behoorlijk aantal leden dat actief is in de leisure. Juist op dat vlak zijn RECRON en HISWA natuurlijke partners. Ze kunnen elkaar versterken op allerlei gebieden in het vrijetijdsdomein. Zo heeft RECRON een groot ledenvolume en is sterk in lobby, en is HISWA goed ingericht op het gebied van services, marketing en promotie. De verwachting is dat de intensieve samenwerking veel schaalvoordelen oplevert. Zoals een grotere stem richting de overheid, betere representativiteit onder stakeholders en maximale dienstverlening naar leden.

Hoe de samenwerking er exact uit komt te zien, moet de komende tijd uitwijzen. HISWA en RECRON gaan met open vizier en open agenda de vervolggesprekken in. Wij wensen hen veel succes.

< Terug

Geplaatst in: Algemeen
Vorige artikel Bezoek aan dagattracties in 2017: 8% méér dan in 2016
Volgende artikel Géén verplichte verhuur vakantiewoningen gemeente Epe
Print