Van der Reest Advies

Nieuws

Tariefsontwikkeling Verhuurbungalows

Tariefsontwikkeling Verhuurbungalows

Tariefsontwikkeling verhuurbungalows

Van der Reest Advies doet jaarlijks onderzoek naar de verhuurprijzen op bungalowparken in Nederland. Daartoe is een panel samengesteld van bungalowparken met een spreiding over Nederland. Jaarlijks inventariseren wij de prijzen van de betreffende bungalowparken. Hierbij wordt zowel gekeken naar het soort bungalows (standaard – luxe) als de grootte van de bungalows ( 4, 6, 8 10 of 12 persoons) én de tijd van het jaar (laag – hoogseizoen).Dit onderzoek geeft ons een goed inzicht in de prijsveranderingen in de markt. Het zal u niet verbazen dat de prijzen in de afgelopen 5 jaar (2017- 2021) gestegen zijn maar hoeveel en hoe verdeeld? Enkele belangwekkende feiten uit ons onderzoek zijn:

Weektarieven

 • Alle prijsstijgingen liggen boven de inflatie over de zelfde periode. Er is dus sprake van reële prijsstijgingen.
 • De prijsstijgingen van de 4 en 6 persoons bungalows stijgen harder dan die van de grotere bungalows.
 • De prijzen van de luxe bungalows zijn met name in het hoogseizoen harder gestegen dan de prijzen van standaard bungalows. Dit geeft aan dat er nog steeds grote behoefte is aan een luxere uitvoering van de bungalow

 

   

 

Midweektarieven

 • De midweektarieven zijn sterker gestegen dan het weektarieven 
 • Opvallend is dat de laagseizoentarieven harder zijn gestegen dan de prijzen in het hoogseizoen.
 • De prijzen van grote bungalows stijgen in het laagseizoen het meest. Dit is een indicatie dat de vraag in deze periode toeneemt.

Weekendtarieven

 • De weekendtarieven stijgen minder sterk dan de midweektarieven, maar de stijging ligt boven de stijging van de weekrarieven
 • De prijzen bij de 4 en 6 persoons bungalows liggen het hoogst.
 • De prijsstelling van de 8 en 10+ bungalows is niet meer zo hoog als die in de jaren daarvoor is geweest. Dit geeft een indicatie dat de vraag naar dergelijke bungalows meer in evenwicht met het aanbod is gekomen.

De ontwikkelingen laten zien dat de prijsstelling van midweek- en weekendverblijf harder is gestegen dan de tariefstelling per week. Dit sluit aan bij de ontwikkeling dat mensen steeds vaker maar wel korter op vakantie willen in een bungalow in Nederland.

Prijsverschillen tussen de Regio's

 Om een beeld te krijgen van de prijsverschillen tussen regio’s onderling is een indeling gemaakt naar provincie. De Waddeneilanden zijn als aparte regio opgenomen. Het bungalowtype dat het meeste voorkomt is de 6 persoons bungalow. Daarom is deze genomen om de prijsverschillen per regio te bekijken. Onderstaande grafieken geven een overzicht van de gemiddelde maximale en minimale prijzen van standaard en luxe 6 persoon bungalows. 

Per regio

 • Zeeland voert de groep aan met de hoogste prijzen in het hoogseizoen bij zowel de standaard als de luxe bungalows
 • Na Zeeland volgt Zuid-Holland, in ons vorige overzicht werd Zeeland gevolgd door de Waddeneilanden
 • Flevoland scoort ook hoog wat prijsstelling betreft. Dit heeft echter vooral te maken met het beperkte aanbod in deze provincie dat bovendien een hoge prijs vraagt (Centerparcs de Eemhof) 
 • ‘Goedkope’ provincies in het hoogseizoen zijn Groningen, Overijssel, Gelderland en Utrecht 
 • In het laagseizoen zijn de prijzen in Zeeland, Zuid-Holland en op de Waddeneilanden het hoogst 

Meer Weten?

Voor informatie en advies over de prijsstelling van uw product kunt u ons altijd bellen. René Beukers is onze specialist op dit gebied: 055 538 24 60 

 

 

 

< Terug

Geplaatst in: Van der Reest Advies
Vorige artikel Slapen bij de apen, droom wordt werkelijkheid!
Volgende artikel Toets Ladder voor Duurzame Verstedelijking
Print